Waar moet een datingsite aan voldoen om te mogen bestaan?

Published by: 0

Online daten wordt steeds normaler. Als je eenmaal besloten hebt om je in te schrijven wil je dat natuurlijk niet bij de eerste de beste datingsite doen. Datingsites moeten wel aan een aantal voorwaardes voldoen om bestaansrecht te hebben. Hier hebben we een aantal voorwaardes op een rijtje gezet.

Anonimiteit en Privacy
Natuurlijk hoef je op een datingsite niet volledig onherleidbaar te zijn, maar een zekere mate van anonimiteit is toch wel aan te raden. Niet iedereen op een datingsite is te vertrouwen en helaas heeft niet iedereen zuivere bedoelingen, hoe goed een datingsite zijn leden ook probeert te filteren. Sowieso moet er de mogelijkheid zijn om je e-mailadres, foto’s en andere persoonlijke informatie te verbergen voor degenen waarvan je niet wil dat ze het zien. Ook je adres en telefoonnummer heeft niets op een datingsite te zoeken en moet dus ook niet gevraagd worden. Datingsites die teveel persoonlijke informatie vragen voordat je je mag aanmelden kunnen onbetrouwbaar zijn. Ook je echte naam moet te verbergen als je die niet op de website wilt. Er moet dus de mogelijkheid zijn om een nickname aan te nemen. Kortom: een datingsite moet voorzichtig met jouw gegevens omgaan en je een grote mate van privacy verschaffen.

Mogelijkheid tot profiel aanmaken
Natuurlijk moet een datingsite je wel in staat stellen om je eigen persoonlijke profiel aan te maken. Je wilt immers wel dat andere leden je kunnen vinden. Het profiel moet ruimte geven voor een stukje waarin je verteld naar wat voor een soort relatie je op zoek bent. Sowieso wil je andere leden laten weten naar wat voor een soort relatie je op zoek bent. Niet iedereen is immers naar hetzelfde op zoek. Sommigen willen een vaste relatie terwijl anderen op zoek zijn naar een leuke avond. Verder kun je er nog andere dingen in vermelden zoals hobby’s, toekomstidealen en andere dingen die je kwijt wilt.

Een zoekmachine
Je wilt zelf ook mensen kunnen zoeken. Daarom moet een goede datingsite een zoekmachine hebben. Op die manier kun je andere leden selecteren op geslacht, leeftijd, interesses enzovoort. Op die manier krijg je alleen singles te zien die ze bij jou zouden kunnen passen. Sommige datingsites helpen hier al een beetje bij mee door wat profielen te suggereren van andere leden die bij je zouden kunnen passen. Dit helpen van een datingsite kan uiteenlopen van suggesties naar aanleiding van een paar criteria tot het aanbieden van een volledige persoonlijkheidstest die je kunt invullen.

Een chatfunctie
Natuurlijk moet een datingsite ook een online chat hebben waarmee je kunt communiceren met andere leden. Ook als je alleen betaald contact kunt maken met anderen (wat bij veel datingsites zo is) moet je ten minste gratis kunnen reageren op mensen die jouw profiel interessant vinden en contact met jou opnemen. Passief lidmaatschap noemen ze dat. Via zo’n online chat kun je met andere leden communiceren zonder dat je telefoonnummers hoeft uit te wisselen. Hiermee behoudt je een zekere mate van veiligheid en privacy omdat de mogelijke dates met wie je in gesprek bent zo min mogelijk over je weten.

Alleen als aan deze functies is voldaan heeft een datingsite recht om te bestaan.