rijlessen Utrecht in natura mogelijk

Published by: 0

Het fenomeen is zeker niet nieuw en het zal ook wel niet alleen in deze branche voorkomen, maar op het moment gaat de discussie nu eenmaal over de rijschoolbranche.

Het gaat om rijschool Utrecht die op bepaalde websites een advertentie plaatsen en daarmee bewust op zoek zijn naar jongedames die geen geld hebben voor rijles Utrecht, maar toch hun rijbewijs willen halen. De minister heeft zich hier inmiddels ook over uitgelaten. Het is wel ongewenst, maar niet illegaal. Dat wil zeggen als de jongedames in kwestie 18+ zijn. Anders is het natuurlijk wel illegaal.

Maar als je er even goed over nadenkt, is het natuurlijk toch uitbuiting. Want iedereen wil graag zijn of haar rijbewijs halen. Het geeft je vrijheid, meer kansen op de arbeidsmarkt, enzovoorts. Als je dan als rijinstructeur zegt: joh, geef me maar een beurt in ruil voor een rijles, dan is dat mijns inziens toch een vorm van machtsmisbruik.

Daarnaast is er denk ik ook sprake van discriminatie. Want in de advertenties wordt bijna altijd gezegd dat de jongedames in kwestie er wel goed uit moeten zien. Dus als je geen fotomodel bent, dan kun je geen gebruik maken van deze aanbieding?

Het lijkt me dat iedere zichzelf respecterende rijinstructeur hier niet aan mee doet. Onze rijschoolutrecht.net in ieder geval wel. Bij onze rijschool mag je in termijnen betalen ook in natura. Bovendien zijn er altijd andere manieren om geld in te zamelen om je rijbewijs te halen. Je kunt – als je een uitkering hebt – aankloppen bij de gemeente of het uwv. Je hebt tenslotte meer kans op een baan als je een rijbewijs hebt. Of als je wel een baan hebt, vind je baas het misschien wel fijn dat je wat mobieler bent. Kortom opties genoeg, laat je niet misbruiken!

http://www.rijschoolutrecht.net