Mijn man heeft meer zin in seks. Dat geeft steeds meer stress

Published by: 0

Mijn man heeft méér zin in seks als ik. Herkenbaar? Dit kan een vervelend probleem worden op den duur (als dit het al niet is). Onthoud overigens dat mannen over het algemeen een groter libido bezitten dan vrouwen en uiteraard langer vruchtbaar zijn. Het kan dus een volstrekt natuurlijke situatie zijn, vooral wanneer jullie de 40-jaar gepasseerd zijn en er allang kinders rondlopen.  

Heeft jouw man ook meer zin in seks? Hoe kun je het beste omgaan met deze situatie? 

Door ervaringsdeskundigen:

 

  • Onderzoek de oorzaken: Ligt het aan omstandigheden, zoals een druk leven, gewenning aan elkaar door de jaren heen, .. broer-zus verhouding naar jouw gevoel? Vind jij je partner nog steeds aantrekkelijk, maar zijn het de omstandigheden, dan is er niet zoveel aan de hand. 
  • Binnen een typische ‘broer-zus’ relatie heeft de man vaak ook niet zo’n zin meer (in jou althans), vindt je partner jou nog steeds aantrekkelijk, dan kun je dit natuurlijk ook als een compliment ervaren; ‘het’ is er nog steeds. Uiteraard gaat het er in eerste nog om of jij je partner nog wel aantrekkelijk vind. Denk je steeds vaker aan uit elkaar gaan, dan is een bezoek aan een relatietherapeut wellicht een beter idee dan te investeren in een goede liefdesrelatie.
  • Vrouw geen zin meer in seks: Lees jij liever een goed boek in bed en baal je stiekem als je je partner hoort aankomen? Oei. Herkenbaar. Toch hoeft er nog niet zoveel aan de hand te zijn; het kan vermoeidheid zijn en een ingedommeld libido. 
  • Wil je werken aan je libido? Bezoek dan eens een erotische website bijvoorbeeld. Want goede voorbereiding is ook hier het halve werk. 
http://depaarsekeizerin.nl/