3 Tips bij het online daten in 2019

Published by: 0

Steeds meer mensen, jong en oud, beginnen de weg naar het online daten te vinden. Er zijn vele datingsites voor zowel jongeren en hun eerste serieuze relatie als ouderen die al een leven geleefd hebben maar weer opnieuw willen beginnen. Toch is online daten niet zonder gevaar. Et zijn wat dingen waar je op moet letten. Zo is het bijvoorbeeld handig om datingsites en ervaringen van klanten te vergelijken voor je je aanmeldt op bijvoorbeeld Relatieplanet. Dat kan je doen op NederlandReview. Maar hier zijn nog wat andere tips

Een Anoniem Profiel
Houd het profiel dat je aanmaakt zo anoniem mogelijk. Dit kun je bijvoorbeeld doen door niet je eigen naam te gebruiken maar een soort bijnaam. Zorg er daarbij ook voor dat er zo min mogelijk persoonlijke gegevens in je profiel te vinden zijn. Je adres, telefoonnummer en e-mailadres zijn gegevens die in geen geval in je profiel zouden moeten staan. De reden waarom je deze dingen beter niet kunt vermelden is dat helaas niet iedereen op een datingsite te vertrouwen is of om dezelfde reden op een datingsite zit als jij. Door persoonlijke details te vermelden maak je het erg makkelijk voor leden met verkeerde bedoelingen om je te traceren. Straks staat iemand ineens bij je op de stoep, en dan wil je natuurlijk voorkomen.

Veilig Chatten
Hetzelfde geldt eigenlijk voor het online chatten, een optie die veel datingsites aanbieden. Ook hierbij moet je bedachtzaam omgaan met de persoonlijke informatie die je aan een ander lid prijsgeeft. Het gaat hierbij niet alleen om de details die hierboven al genoemd zijn maar ook om waar je werkt of hoe je familie in elkaar zit. Al deze gegevens kunnen herleiden naar jou als persoon en je zult verbaasd zijn wat iemand die handig is met computers allemaal met slechts een paar gegevens kan  doen. Dit betekent natuurlijk niet dat je helemaal niets kunt zeggen, maar houdt het vaag tot je iemand echt hebt gezien. Daarna kun je pas echt in proberen te schatten of iemand echt is wie hij of zij zegt te zijn. Een laatste tip voor online chatten, al spreekt die eigenlijk voor zich, is dat je nooit geld over moet maken naar iemand die je nog nooit hebt gezien. Hoe zielig het verhaal ook is, je zou niet de eerste zijn die wordt opgelicht. Houdt dus goed in je achterhoofd dat je niet weet wie er achter het andere scherm zit en het heel makkelijk is om je online anders voor te doen.

Veilig Daten
Ook tijdens het daten zelf kun je nog niet alle remmen losgooien. Zorg altijd voor je eigen vervoer zodat je niet afhankelijk bent van je date om je thuis te brengen. Het is aan te raden om af te spreken op een openbare plek, bijvoorbeeld een restaurant, waar veel mensen om jullie heen zijn. Op die manier heb je minder risico dat het uit de hand loopt en heb je omstanders als er iets mis gaat. Vertel daarbij altijd iemand waar je bent en spreek af te bellen zodra je veilig thuisgekomen bent.